ObliQue

 
 

ObliQue

Onder de naam ObliQue brengt Bob van Niekerk strak gelijnde meubelvormen uit.

ObliQue staat voor diagonaal, dwars en eigenzinnig, maar ook voor verbindend. Bob wil zich door zijn werkwijze verbinden met de mensen om hem heen.


Het portfolio van Bob van Niekerk was tijdens de landelijk bekende kunstmanifestatie Kunstmoment Diepenheim voor het eerst in samenhang te zien.


Van recente datum zijn de meubelvormen ORTHOGON en TORSIO. De laatste kan op aanvraag in twee maatvoeringen geleverd worden.In samenwerking met meubelmaker Tom Smit worden bovenstaande modellen op aanvraag met gebruikmaking van ambachtelijke en zelf ontwikkelde technieken vervaardigd in de meubel werkplaats van Ameto te Diepenheim.

In de vitrine aan de Molenstraat 14a 7241AE te Lochem  worden enkele modellen achter glas getoond. Deze locatie is niet vrij toegankelijk. Het voornemen is om op termijn de modellen van ObliQue permanent te exposeren en toegankelijk te maken. Tot die tijd kunt u per mail of telefonisch een afspraak maken voor bezichtiging met de ontwerper Bob van Niekerk. Voor meer informatie kunt u de folder downloaden.